Klasszikus jeges kávé
2021. május 07. írta: Pandii

Klasszikus jeges kávé

Egyszerű módszer a klasszikus jeges kávé készítéséhez, speciális gépek nélkül

Ez a bejegyzés mindenkinek szól, aki egy kicsit is szeretne önjelölt barista lenni, a végeredmény egy garantáltan finom kávé! A jó idő közeledtével nincs annál jobb, mint reggel felébredni és hűvös kávét kortyolgatni, és még finomabb íze van annak tudatában, hogy te magad készítetted el! 

Iced Coffee Cocktail - Simple Joy

Ráadásul nem kell különösebb szaktudás vagy speciális gépek az elkészítéséhez, így ha teheted vágj bele akár már most, mutatjuk a receptet:

Hozzávalók
-85g durvára őrölt kávé
-850ml víz
+
-Rengeteg jég
- Növényi ital (zabbal a legfinomabb!)
A legegyszerűbb ha a kávét egy french pressben készítjük el, ennek hiányában azonban használhatunk egy sima üveget is. Töltsük bele a durvára őrölt kávét, majd öntsük fel a szűrt vízzel. Ezt követően pedig várjunk kb 15-16 órát.
Az idő leteltével szűrjük le a kávét, a poharunkat töltsük meg tejjel és tegyünk bele jeget. Ezután jöhet a kávé, lassan csorgassuk rá a jégkockákra és már fogyaszthatjuk is!
Iced coffee recipe - BBC Food

A bejegyzés trackback címe:

https://starcups.blog.hu/api/trackback/id/tr7716525654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása